?> Spiering aasvis bestellen | www.spieringkopen.nl

We stelden onszelf eens kritisch de vraag: Wat weten we eigenlijk over spiering? Tsja, dat het bij uitstek een goed aas voor de roofvis is en ‘iets’ met het Ijsselmeer. Hieronder treft u een opsomming van de kenmerken van de spiering.

De spiering (Osmerus eperlanus) behoort tot de familie van de spieringen (Osmeridae). De spiering wordt ook wel “komkommervisje” genoemd, dit vanwege het feit dat de spiering (met enige fantasie) sterk naar komkommer ruikt. Bron: wikipedia

De spiering leeft in het brakke water en trekt het binnenwater in via de rivieren om daar te paaien en vervolgens gevangen te worden voor onze webshop. De zoutwaterspiering kan tot 30 cm lang en maximaal 8 jaar oud worden. De zoetwaterspiering kan tot 14 cm lang en maximaal 3 jaar oud worden. De spiering leeft in scholen, eet als ze nog klein zijn plankton en wanneer ze wat groter zijn ook kleine vis. Spiering is het absoluut voorkeursaas van de snoekbaars, maar ook de snoek en baars vergrijpt zich vaak aan verse spiering.